Saturday, Apr 19th

Last update07:37:00 PM GMT

Fočaci Mujo Čimpo iz Foče dobio četvorke

Mujo Čimpo iz Foče dobio četvorke

Rođeni Fočak i sretni otac Mujo Čimpo otvorio srce i dušu za "San"

17-12-2009

Uzdali smo se u dragog Boga, pili čajeve i dobili četvorke!

Mujo i Emina Čimpo iz Sarajeva nakon 12 godina braka postali su roditelji ni manje ni više nego četvorki! Svih ovih godina nisu gubili nadu.

Rana na srcu

Prošle sedmice tridesettrogodišnja Emina carskim rezom rodila je tri djevojčice i jednog dječaka na Ginekološko-akušerskoj klinici na Koševu koji još nisu dobili imena.Sretni otac Mujo pristao je našem listu ispričati šta se događalo u njegovoj porodici.

-Bebe se nalaze u inkubatoru pošto su male, a supruga se dobro oporavlja od poroda. Još nam nisu rekli kada će moći izaći iz bolnice, iako jedva čekamo da dođu kući.Toliko smo čekali na njih da nam sada sve ovo djeluje nestvarno- kazao nam je jučer ovaj tridesetosmogodišnji Fočak.

Njihova borba za potomstvo bila je duga i puna neizvjesnosti.Činjenica da 12 godina ne uspijevaju dobiti dijete bilo im je kao «rana na srcu» koju su u tišini nosili sa sobom.I pak, pošto su veliki vjernici, nikada nisu gubili vjeru u Boga da će im uslišiti molitve i želju da dobiju dijete.

Beskrajna sreća

- Začeće se desilo prirodnim putem. Nismo željeli ići na klinike za potpomognutu oplodnju, jer smo vjernici i uzdamo u pomoć dragog Boga. Pošto je vrijeme prolazilo, a nije bilo nikakvog uspjeha pokušali smo sa alternativnom medicinom. Dobili smo čajeve koje smo pili redovno, uzdali se u Boga, dovu mu činili i strpljivo čekali da nas obraduje. I tako se desilo, supruga je ostala u drugom stanju, a našoj sreći nije bilo kraja. Svi su bili sretni zbog nas i rodbina i komšije i prijatelji koji su sa nama znali bili i u teškim momentima.Trudnoća je bila bez komplikacija. Tek u kasnijem stadiju trudnoće doktor mi je rekao da supruga nosi četvorke, pa smo tek onda nju obavijestili. To je bio šok za nas. Željeli smo da u životu dobijemo bar jedno dijete s kojim bi dijelili radost i tugu, ali Bog nas je obradovao sa četvero-kazao je Čimpo.

Briga o bebama neće biti nimalo laka,a posebno otežavajuća okolnost je ta što supružnici nigdje ne rade. Nalaze se na birou, a žive kao podstanari kod Mujine tetke u Pofalićima.Emina Čimpo je inače iz Kalesije.

-Do sada su nam pomagali dobri ljudi i rođaci. Svako dijete ima svoju nafaku. Toliko smo ih dugo čekali, da nam sada više ništa ne predstavlja problem. Borit ćemo se da djeci obezbijedimo sve, samo nek su živa i zdrava. Do sada su nam samo na birou rekli da im se javimo kako bi dobili pomoć za bebe - istakao je Čimpo.

E. Asotić

Ogorčen na laži sarajevskog lista


Jučer nismo mogli razgovarati sa Eminom Čimpo, jer se kako je kazao njen suprug Mujo još uvijek ne osjeća baš najbolje kako bi mogla davati izjave, i zabranio je da je slikaju za novine. Mujo Čimpo na početku našeg razgovora nije bio raspoložen za davanje izjava, zbog lošeg iskustva sa jednim sarajevskim dnevnim listom koji je bez njegovog pristanka i bilo kakve izjave objavio vijest o rođenju njihove djece.Kaže da su uz to objavljene i neke netačne informacije, kao ta da oni dolaze iz Kalesije. Sve to ih je strašno pogodilo i iznenadilo, a posebno suprugu.

Koldžo: Pomoći ćemo našim četvorkama

Jučer je načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo izjavio za «San» da će posjetiti sretnu majku u bolnici Koševo, te da će općina pomoći roditeljima četvorki koliko bude u mogućnosti.