Saturday, Apr 19th

Last update07:37:00 PM GMT

Fočaci Izviđači iz Ustikoline i ove godine bili najbolji

Izviđači iz Ustikoline i ove godine bili najbolji

Članovi ID „Stolac“ pripremaju se i za međunarodni radni kamp izviđača „Ćuprija 2010“, pod pokroviteljstvom Skautskog saveza Luksemburga

Dnevni Avaz
Autor: Al. B.
29.04.2010.

U konkurenciji 40 ekipa osvojili prvo mjesto

Mladi ustikoljanski izviđači ponovili su veliki uspjeh na najvećoj smotri bh. skauta, „Veseloj olimpijadi“ u Mostaru, gdje su ispred prijatelja iz Bileće i Mostara, među 40 ekipa, još jedanput osvojili prvo mjesto. Prijem za spretne članove Izviđačkog odreda „Stolac“ organizirao je načelnik općine Foča - Ustikolina Zijad Kunovac, koji je, uz čestitke i zahvalnost na promociji ove općine, obećao i finansiranje njihovog zajedničkog izleta.

- Nadam se da će ovaj pehar, nakon još jedne pobjede, trajno krasiti vaše vitrine, jer nakon tri pobjede on se dodjeljuje u trajno vlasništvo - kazao je Kunovac.

- Takmičilo se u šest disciplina, prepoznaj putni znak, nošenje lopte, karike na marike, zahvati predmet, test iz općeg znanja i semafor i nakon svih tih igara jedna od naših ekipa je ubjedljivo osvojila prvo mjesto. Posebno smo ponosni na ukupne utiske iz Mostara gdje su djeca služila za primjer kako se treba družiti, ponašati, raditi i predstavljati svoj kanton - kazao je Amir Borović, predsjednik Izviđačkog odreda „Stolac“.

Mališani iz Ustikoline na takmičenjima u Mostaru do sada su osvojili dva prva, jedno drugo i jedno treće mjesto. Osim prvomajskog taborovanja na Modranu, članovi ID „Stolac“ pripremaju se i za međunarodni radni kamp izviđača „Ćuprija 2010“, koji će se pod pokroviteljstvom Skautskog saveza Luksemburga održati na Bregavi u Stocu. U osmočlanoj ekipi BiH bit će trojica izviđača iz Ustikoline - Amir Đuderija, Jasmin Škamo i Edin Hodžić.