Tuesday, Apr 22nd

Last update07:37:00 PM GMT

Vijesti Sin članice Udruženja "Žena - žrtva rata" napadnut u prostorijama Općine Foča

Sin članice Udruženja "Žena - žrtva rata" napadnut u prostorijama Općine Foča

Uposlenik općine Ćosović kaže da je prethodio verbalni napad A. S.

Općina Foča: Oprečne tvrdnje o fizičkom obračunu

Sin članice Udruženja "Žena - žrtva rata", svjedokinje u predmetu ratnih zločina na području općine Foča, a posebno u procesu protiv policajca Miodraga Nikačevića, fizički je napadnut u prostorijama Općine Foča, saopćeno je jučer iz ovog udruženja.

Neriješen predmet

U saopćenju se dodaje da je A. S. sa suprugom u devetom mjesecu trudnoće u ponedjeljak otišao u Općinu kako bi saznao zašto nije riješen njegov predmet u vezi s poslovnim prostorom u gradu, te da ga je tom prilikom napao službenik Zoran Ćosović nanijevši mu povrede na vratu.

Uz asistenciju fočanske policije A. S. je odveden u Dom zdravlja gdje je dobio uvjerenje o nanesenim tjelesnim povredama, ali je od njega, navodi se u saopćenju Udruženja, uzet iskaz kao od osumnjičenog.

Uposlenik Službe za privredu općine Foča Zoran Ćosović kazao je za "Dnevni avaz" da je fizičkom sukobu prethodio verbalni napad A. S. na njega.

- Saglasnost za otvaranje ugostiteljskog objekta, koji je želio iznajmiti, A. S. nije mogla biti izdata jer zgrada u naselju Sunce, u kojoj se nalazi prostor čiji je on vlasnik, nema zvučnu izolaciju. Rekao sam mu da mora uraditi zvučnu izolaciju da bi dobio odobrenje. On je onda opsovao i unio se meni u lice - kaže Ćosović, dodajući kako je nakon toga stranku pokušao udaljiti iz prostorije.

Izjave policiji

On dodaje da je tada nastalo guranje između njih dvojice.

- Otvarajući vrata okrenuo se, boksom me udario u vilicu i počeo bježati. Trčao sam za njim da ga zaustavim. Pokoškali smo se namjeravajući da ga zadržim, ali on je pobjegao niz stepenice. Pretrčao je ulicu, ja sam trčao za njim i tako smo se obojica obrela pred policijskom stanicom gdje smo dali izjave - govori Ćosović.

Zločincima pošteno suđenje, na žrtve se vrši pritisak

- Pošteno suđenje imaju ratni zločinci, posebno oni koji se brane sa slobode, dok se na žrtve, svjedoke, očevice i članove njihovih porodica svakodnevno vrši pritisak - smatraju u Udruženju "Žena - žrtva rata", koje se oglasilo na zahtjev svoje članice koja je tražila pomoć u ovom slučaju.