Wednesday, Apr 23rd

Last update07:37:00 PM GMT

Vijesti Vodena stihija ostavila pustoš

Vodena stihija ostavila pustoš

Dnevni Avaz, 07.02.2010.

Na području mjesne zajednice Popov Most-Tjentište

Brdo sletjelo u kanjon rijeke                                                         Oštećen put za Zamršten

Na području mjesne zajednice Popov Most-Tjentište, opština Foča, obilne kišne padavine prouzrokovale su ogromne štete. Nabujale rijeke Hrčavka i Moštanica odnijele su četiri mosta. Oštećena su i tri mosta na rijeci Moštanici, u Zamrštenu i put u dužini od 1.300 metara.

Vodena stihija za sobom je ostavila pravu pustoš.

Šteta na putnom pravcu Tjentište-Tođevac i Zamršten je ogromna, jer i dalje voda teče seoskim putevima, a Moštanica je sada svoj vodotok usmjerila putem u dužini oko 300 metara. Oštećeni su i putevi u selima oko Tjentišta.

- Najteže je pogođen Zamršten i naselje Rakitnica. Od nadležnih institucija očekujemo brzu intervenciju - kaže Salem Bajrović, predsjednik MZ Popov Most-Tjentište.

Vodena bujica u ovom kraju nanijela je velike štete žiteljima ovog kraja, a posebno što su uništeni putevi, prilazi kućama Ismeta Bajrovića, Juke Ožegovića i Muharema Šadinlije.

Oštećena je i glavna vodovodna mreža. U dužini 30 metara, Hrčavka je prekinula vodovod koji je teško sada osposobiti, pa su stanovnici Tjentišta, Poda, Vina, Rakitnice i Tođevca bez vode.

I. B.