Wednesday, Apr 16th

Last update07:37:00 PM GMT

Dosije Svjedočanstva Seksualno zlostavljanje žena

Seksualno zlostavljanje žena

Broj dosjea: 2754
Logor: Partizan
Općina: FočaSredinom augusta 1992 godine zarobljena sam od strane četnika i odvedena u Partizan.
U Partizanu sam bila maltretirana na razne načine.

 

Tek kada sam stigla, bile su starije žene, znala sam da si u nijh tukli i ja sam se sakrila u WC. Jedan me je četnik tražio i našao me u WC-u. Rekao mi je da se skinem, ja sam odbijala da sam stara, da bi mu mogla biti majka, ali on je potrgao svu odjeću sa mene i stavio mi nož pod vrat. Tada me je silovao na koritu od vode. Ne znam mu ime, ali je bio mlađi čovjek. Često je dolazio sa nekom Anđom koja je radila u Trikotaži, navodno je išao sa njom.

 

Često su dolazili: Tuta, Gica, Panković Nebojša i silovali su: Š.M, E. i M. Ć koju je Gica vodio na Brod u svoj stan.
 

Imala je malo dijete koje je nosila sa sobom. Gore bi je silovao i ponovo je vratio u Partizan. Sve žene koje su bile tu, većina je bila starije dobi, tukli su željeznom šipkom tako da su sve bile krvave.

 

Jednom mi je Gica stavio nož pod grlo, tražio je pare i zlato. Kada sam mu rekla da nemem, jer nam je sve uzeo Tuta, bacio mi je bombu u krilo, ali nije bila odvrnuta, da se ja prepadnem.Kasnije je ponovo vratio za pojas.


Po danu nisu dolazili da siluju, samo po noći. E. su odvodili i ponovo vraćali, ali M. su odveli i nikad je nisu vratili.


Sve je to trajalo do sredine novembra i onda su nas poslali sa autobusima prema Ustikolini, odakle smo pješke došli do Osanice. I danas imam strašnih posljedica psihičke i fizičke prirode...