Monday, Apr 21st

Last update07:37:00 PM GMT

Prava, obaveze i uslovi korištenja

Prava, obaveze i uslovi korištenja

Svi sadržaji na portalu Focaci.org predstavljeni su javnosti u najboljoj namjeri uz korištenje relevante literature i savjesno urađenih autorskih djela gdje god je to bilo moguće. Iako nam je želja da pružamo isključivo provjerene, nepristrasne, potpune i tačne informacije, obim materijala i sveukupnost sadržaja ostavljaju mjesta za potkradanje eventualnih grešaka. Zbog toga se unaprijed ograđujemo od direktne ili indirektne odgovornosti za štetu ili neprijatnost koja može proizaći njihovim korištenjem. Iz tog razloga vas upućujemo da se u tačnost pojedinih informacija uvjerite i sami konsultujući pored nas i druge relevantne izvore. Ukoliko se ispostavi da neke informacije zaista nisu vjerodostojne, pozivamo vas da nas upozorite na iste. Trebate takođe imati na umu da tačnost informacija zavisi od njihove aktuelnosti, odnosno da se neke činjenice mogu izmijeniti u odnosu na vrijeme njihovog objavljivanja.
Ukoliko imate sumnju ili smatrate da je portal na bilo koji način povrijedio vaša autorska ili građanska prava, pozivamo vas da nam se obratite kako bi to razriješili u što kraćem roku.

U slučaju da koristite dijelove materijala ili sadržaja objavljenih i prilagođenih upotrebi na portalu dužni ste da pored jasno istaknutog naziva autora djela naznačite i u skladu sa dizajnom uobličite slijedeći tekst:

© Fočanska sehara® - Focaci.org
uz validan weblink do naše adrese:
http://www.focaci.org.
Bilo kakav drugačiji tretman spram objavljenog materijala i mukotrpnog zalaganja kako nas, tako i autora smatraćemo nedopustivim, bezobraznim i suprotnim uobičajenim normama ponašanja.

Diskusije

Svi korisnici prihvataju sljedeća pravila i uslove:

Kao korisnik diskusija portala Focaci.org (u daljnjem tekstu diskusije), obavezujete se da ćete objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine kao i međunarodne zakone. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava. Uz ostalo, saglasni ste da kao korisnik diskusija nećete:

Rad administratora i moderatora:

  • administrator/moderator ima pravo pobrisati svaki sadržaj objavljen na forumu, bez najave i objašnjenja;
  • svakom korisniku može biti zabranjen pristup forumu, bez najave i objašnjenja;
  • svaki korisnik foruma će biti banovan ukoliko krši bilo koje od pravila i uslova korištenja foruma;
  • administratori/moderatori nisu dužni objašnjavati zašto je neka tema obrisana ili cenzurisana od strane moderatora ili administratora;
  • administrator/moderator foruma ima pravo ali ne i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja na forumu;
  • administrator/moderator foruma zbog obimnosti posla nije u mogućnosti niti je dužan obrisati sve poruke koje krše pravila i uslove korištenja;
  • administrator/moderator nije dužan niti je u mogućnosti odmah reagovati i ukloniti poruke koje krše pravila i uslove korištenja.

Kao korisnik diskusija takođe prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Kao korisnik diskusija, odgovorni ste za zaštitu svoje privatnosti kroz materijale koje objavljujete na i kroz kontakte koje ostvarite posredstvom diskusija.

Svi podaci, upisani prilikom registracije, unose se u bazu podataka. Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid trećoj osobi (osim ukoliko je to zakonom zahtjevano). Focaci.org se ne može držati odgovornim ukoliko uslijed hakerskog napada ili nekog drugod incidenta dođe do uvida u/otkrivanja podataka.

Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost portala Focaci.org po bilo kojem osnovu vezanim za Vaše poruke.

Focaci.org takođe zadržava pravo da otkrije Vaš identitet (ili bilo koje druge informacije koje posjedujemo o Vama) u slučaju pritužbe ili pravne akcije koja rezultuje iz poruka koje ste slali na forumu.

Webportal Focaci.org nije odgovoran za sadržaj poruka objavljenih na diskusijama. Poruke na diskusijama odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a nikako i stavove internet portala Focaci.org.

Korisnici diskusija su dužni da čuvaju lozinku kako ne bi došlo do povrede njihovog prava na anonimnost ili neke druge zloupotrebe.

Galerija

Ukoliko imate opravdanu primjedbu na neku od postavljenih fotografija ili slika, odnosno smatrate da su autorska ili neka druga vaša povrijeđena, kontaktirajte nas kako bi to riješili.

 

Ostalo

Pravila i uslovi korištenja foruma podložni su promjenama bez prethodne najave.
Mi vam garantujemo potpunu anonimnost osim u slučajevima postupanja suprotno zakonu i pravilima politike portala.

Zadržavamo pravo otkazivanja naših servisa i usluga za osobe koje svjesno krše pravila uobičajenog i u normalnim prilikama očekivanog ponašanja.

Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na stranicama webportala Focaci.org.